perjantai 31. heinäkuuta 2009

Positiivinen perjantai

Blogin päivittäminen jäi heinäkuussa näköjään hiukan vähemmälle eli kokonaan pois, mutta syykin on mainio: olin reilaamassa. Tai ainakin uskottelin sen olevan pätevä syy, sillä ulkomaillahan ei ole internettiä.

Ensimmäinen positiivinen asia liittyykin juuri matkaan. Matka kokonaisuudessaan oli jo huikea elämys, mutta myös yksittäiset tapahtumat matkan varrella olivat varsin positiivisia. Vai miltä kuulostaa halpa punaviini (70snt/plo), patonki ja Pariisin Kevät Seinen rannalla? Tai päivän mittainen makoilusessio aurinkorannalla (toisinaan kylmän, mutta useimmiten lämpimän) oluen kanssa? Toinen matkaan - tai oikeammin sen loppumiseen - liittyvä positiivinen asia on ehdottomasti kotiinpaluu. Vaikka ulkomailla mukavaa olikin, mikään ei voita sitä tuttuuden ja turvallisuuden tunnetta, jonka kotimaa tarjoaa. Täällä ei tarvitse miettiä veden juotavuutta, taskuvarkaita tai hepatiitteja. Toisaalta, täällä joutuu miettimään työttömyyttä ja muita velvoittavia asioita, joista ulkomailla ei ollut tietoakaan. Parempi kuitenkin näin.

Kolmas positiivinen asia liittyy edellä mainittuun työttömyyteen, joka näillä näkymin loppuu ainakin vuoden loppuun saakka. Joensuussa on auki ainakin neljä paikkaa, joihin pääseminen on melko todennäköistä. Paikkoja en tietenkään itsekkäistä syistä sano, mutta todettakoon, että jokaisessa paikassa palkka ja mielekkyys ovat käänteisesti verrannollisia.

Ei kommentteja: