perjantai 26. kesäkuuta 2009

Positiivinen perjantai

Sain tälle kuulle Joensuun sosiaalitoimistolta peräti 108 euroa rahaa, koska sain viime kuussa takautuvasti asumistukea. Rahat on siis todella tiukilla eikä sekään helpota yhtään, että näistäkin vähistä pitäisi säästää mahdollisimman paljon Euroopan reissuun. Asioita voi lähestyä onneksi monelta kantilta ja näkökulmaa muuttamalla ongelmat muuttuvat haasteiksi.

Niinpä päätin aloittaa kokeilun siitä, miten vähällä rahalla voin selvitä. Tavoitteena on selvitä alle 500 eurolla kuussa, joka ei ainakaan toistaiseksi vaikuta mahdottomalta. Rahat jakautuvat niin, että vuokraan menee 220e ja loput ruokaan, laskuihin ja humputteluun. Ruokaan olen varannut 6,5e per päivä eli 195e/kk, joka on jo nyt osoittautunut liian isoksi summaksi, sillä neljässä päivässä ruokatilin saldo on kymmenisen euroa plussan puolella. Hiukan työlästähän tällainen on, mutta toisaalta on jännittävä nähdä, miten pieneen kulutukseen voin päästä.

Ja ruoasta puheenollen, Joensuuhun on avattu Punnitse&Säästä -kauppa. Kaupasta saa kaikenlaista kivaa pavuista mausteisiin ja pikkuherkuista ekologisiin pesuaineisiin. Liikkeen nimi on hiukan harhaanjohtava, sillä eihän siellä mitään rahaa säästä kun tekee mieli kokeilla kaikkea uutta. Tein tänään pikainventaarion kauppaan ja bongasin muutaman uuden ruoka-aineen, joita on ehdottomasti kokeiltava. Huomenna ajattelin kokeilla täytettyjä viininlehtiä ja joskus myöhemmin misokeittoa.

Ei kommentteja: