torstai 11. kesäkuuta 2009

Protestiäänivyöry!

Toisten tahojen on ollut hyvin vaikea niellä Perussuomalaistensaamaa äänivyöryä. Ainakin lehdistö on laittanut Timo Soinin saaman huikean äänisaaliin melko yksimielisesti Suomen kansan protestihengen piikkiin. Omasta mielestäni kyseessä ei kuitenkaan ollut protesti, vaan täysin demokratian lakien mukainen mielenilmaus vallitsevaa järjestystä vastaan.

Oman käsitykseni mukaan protesti voitaisiin määrittää normien ulkopuolisena toimintana, pelin sääntöjen rikkomisena. Esimerkiksi liikennesääntöjä vastaan voi protestoida kävelemällä päin punaista valoa. Eli, jos vaaleissa olisi protestoitu, olisi kansan äänet saanut Aku Ankka, Mikki Hiiri tai Kekkonen. Tai sitten olisi äänestetty tyhjää. Joka tapauksessa olisi äänestetty jotain, joka ei ole "systeemin mukainen".

Mutta kuten vaalituloksesta käy ilmi, äänet annettiin henkilölle, joka on ihan oikeasti olemassa ja joka oli ehdolla vaaleissa aivan "systeemin mukaisesti". Soinin saamassa äänivyöryssä oli siis yhtä paljon protestia kuin käveltäessä päin vihreää valoa.

Ei kommentteja: