lauantai 30. toukokuuta 2009

Positiivinen perjantai

Uuden Kulman valtaajat häädettiin keskiviikkoaamuna poliisin runsaalla ylivoimalla. Viittä unista valtaajaa varten oli paikalle tullut kolme poliisiautoa, joissa kuuleman mukaan oli myös poliisikoirat mukana. Lisäksi poliisit olivat varustautuneet mellakkakilvin ja pampuin. Valtaajat poistuivat talosta kuitenkin sovulla ja talon ovet suljettiin runsain raudoin.

Tämä ei tietenkään ollut viikon positiivinen juttu, sillä monet joensuulaiset ihmiset menettivät tärkeäksi kokemansa paikan. Häätö kuitenkin poiki parikin tapahtumaa, jotka olivat tunnelmaltaan aivan loistavia. Ensinnäkin häädön johdosta pidettiin talon kriisikokous, joka jatkui kaupunginjohtaja Meriläisen tenttaamisella taidemuseolla. Positiiviseksi tilanteen teki tunnelmaan sopiva sää: vettä satoi kaatamalla, mutta silti noin 70-henkinen jaksoi kuunnella kaupunginjohtajan ympäripyöreää puhetta lähes 45 minuuttia. Tapahtumasta uutisoi skandaalihakuisesti Karjalainen ja hiukan objektiivisemmin Uljas.

Toinen häädön johdosta syntynyt tapahtuma oli seuraavana päivänä pidetty suunnittelukokous, josta muodostui spontaani mielenosoitus ja joka jatkui lyhyehkönä kadunvaltauksena. Tunnelma oli katossa kummassakin tapauksessa ja ainakin minuun tapahtumissa vallinnut yhteishenki valoi uskoa talon takaisin saamisesta. Taistelu jatkukoon!

Ei kommentteja: