sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Kirkkonummelle syntyy arvolapsi

Kirkkonummelle ensi kevänä syntyvä arvolapsi sai tällä viikolla hintalapun, kun hollantilaisen isän, huippuosaaja Daniel De Vries'n, tuottama toinen sikiö huutokaupattiin Hollannissa.

Kirkkonummelainen Saaraniina Lassinen valittiin viime keväänä ainoana Suomesta yhdeksi sadasta naisesta, jotka astutettiin superosaajan spermalla. De Vries on kouluratsastuksen huippuosaaja, jota kansainvälinen lehdistö hehkuttaa. Siksi yllätys oli suuri, kun yli 6000 euroa maksanut supersperma oli huonolaatuista. "Se oli pakastespermaa, jonka liikkuvuus oli vain 25 prosenttia. Tietääkseni De Vries'n sperma on ollut yleensä hyvää, joten silloin oli hurja tunne, että tiineytyykö Saaraniina", muistelee Saaraniinan omistaja Suomen Valtio.

Astutus onnistui kesäkuussa kuitenkin kertalaakista. Nyt tulevan varsan markkina-arvokin jo tiedetään. Koska sen huutokauppa pidetään? "Sitähän me emme kauppaa! Olen kiinnostunut näkemään varsan livenä, joten odotamme siihen, että se syntyy", Valtio kauhistuu. Saaraniinan laskettu aika on toukokuun lopussa.

(Toim. huom. nimet ja rotu vaihdettu totunnaisten rajojen paljastamiseksi.)

Ei kommentteja: